Deze pagina is nog in ontwikkeling en wordt de komende tijd aangevuld!

Onderwerp

Persoonlijke Financiën

Jouw betere toekomst begint met het inzicht krijgen in je huidige (financiële) situatie. Je wilt iedere maand geld overhouden aan het einde van de maand. Hierbij spelen geld sparen en geld besparen een belangrijke rol.

Onderwerp in het kort:

Persoonlijke financiën klinkt saai, en dat is het misschien ook wel een beetje, maar het is wel zeer belangrijk. Het gaat namelijk, zoals de naam al zegt, over jouw persoonlijke en financiële situatie. Het is voor iedere persoon anders. Alleen jij (en je partner) weten hoe je situatie echt is.

Misschien weet je zelfs niet hoe jouw situatie precies is. Ook dat komt vaak voor! Daarom is het belangrijk eerst inzicht en overzicht te krijgen. Hoe sta je er op dit moment voor? Dat is het beginpunt van de weg naar jouw gewenste toekomst.

  1. Inzicht en overzicht krijgen in je huidige financiële situatie
  2. Geld besparen op je (maandelijkse) uitgaven
  3. Geld sparen voor zekerheid en rendement

Het begint met het inzicht krijgen in, en een overzicht maken van, jouw persoonlijke (financiële) situatie. Zo zie je wat je bezittingen en schulden zijn, wat je inkomen is en heel belangrijk, wat je uitgaven zijn.

De tweede stap is om te kijken waar je geld kunt besparen op je (maandelijks) uitgaven. Nu je het overzicht van je situatie hebt zie je waar je jouw inkomen aan besteed. Bekijk per onderdeel of een uitgave noodzakelijk is. Of bekijk of er mogelijkheden zijn om te besparen op deze uitgave.

Nu je geld overhoud aan het einde van de maand, is het belangrijk dit apart te zetten op een spaarrekening. Dit geeft je zekerheid, een klein beetje rendement, maar vormt vooral de basis voor je volgende stappen naar jouw betere toekomst!

Interessante websites

| Persoonlijke Financiën

PriceWise
Prijsvergelijker TIP!
Bespaar op je energie, autoverzekering, woonverzekering en Internet & TV
UnitedConsumers
Consumentencollectief
Bespaar op je energie, autoverzekering, zorgverzekering, mobiele abonnement en tankbeurt