Beginnen met Beleggen

Beleggen is een interessante manier om vermogen op te bouwen, zeker op de lange termijn!
Op deze pagina leer je de basis voor als je wilt beginnen met beleggen.

Bekijk onze aanbevelingen voor een goede start!

Voorbereiding

Voordat je gaat beginnen met beleggen is het verstandig dat je jezelf goed voorbereid. Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je wilt zorgen dat je op de juiste manier begint. Daarom is beleggen en investeren ook pas de 5e stap in ons stappenplan.

Beleggen zonder schulden

Je wilt gaan beleggen om (meer) rendement te behalen. Als je een (kortlopende) schuld hebt met een hoog rentepercentage kun je die beter eerst aflossen voordat je begint met beleggen.

Geld dat je 'over' hebt

Als je schuldenvrij bent (op je hypotheek en studieschuld na) en inzicht hebt in je persoonlijke financiën, kun je kijken wat je maandelijks vrij te besteden hebt. Vanwege het hogere risico van beleggen ten opzichte van beleggen is het namelijk aan te raden alleen te beleggen met geld dat je niet per se nodig hebt in de komende 5-10 jaar.

Basis kennis

Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat je de basis kennis hebt. Zo begrijp je de mogelijkheden en de risico's, en weet je wat je moet doen. Of juist moet laten.

Online informatie

Op internet is heel veel informatie te vinden, natuurlijk ook over beleggen. Dus maak gebruik van Google, maar bekijk ook ons blog of Youtube-kanaal voor meer informatie over beleggen voor beginners.

Boeken

Je kunt ook veel informatie uit boeken halen, dat doe ik zelf ook. Hier kun je leren van de beste in het vak of degene met ervaring over het onderwerp. Ook over beleggen zijn veel boeken te vinden. Klik hier voor de boeken die ik aanbeveel.

Beleggerstraining

Wil je graag stap voor stap alles leren over beleggen? In onze Beleggerstraining helpen we jou met alle informatie en tools die je nodig hebt. Zo bouw je zelf je eigen beleggingsplan voor de toekomst en kun je vol zelfvertrouwen beginnen. Meer informatie over de beleggerstraining vind je hier.
Kennis - Beginnen met Beleggen

Maandelijks beleggen

Nu je klaar bent om te beginnen weet je dat tijd een belangrijke factor bij beleggen is. Door maandelijks een bedrag in te leggen bouw je een vermogen op en koop je aandelen in gustige en minder gunstige tijden. De markt timen is erg lastig, het lukt zelfs de professionals niet op de lange termijn.

Beheerd Beleggen

Heb je niet de tijd of de kennis om alles zelf te doen, maar wil je wel beginnen met beleggen? Dan is beheerd beleggen een goede eerste stap. Klik hier om te zien welke brokers ik aanbeveel voor Beheerd Beleggen.

Zelf Beleggen

Wil je beginnen met beleggen en heb je de tijd en kennis om het zelf te doen? Mooi, dan kan je besparen op de kosten en dus je rendement verhogen. Klik hier om te zien welke brokers ik aanbeveel voor Zelf Beleggen.

Klaar om te beginnen? Bekijk onze aanbevelingen voor een goede start!