EEN PASSIEF INKOMEN

RUUD

Ruud

Ruud heeft in 2017 eenPassiefInkomen.nl gestart om anderen te inspireren en informeren. Via eenPassiefInkomen neemt hij je mee in zijn ontdekkingen, ervaringen en stappen op weg naar een financieel onafhankelijke toekomst.

Opgegroeid in een ondernemersgezin had hij altijd de ambitie om zelf ook ondernemer te worden. Hard werken om iets te bereiken was heel normaal, zeker als het werk is wat je leuk vind en waar je het voor jezelf doet.

Ondernemen heeft echter ook risico's en dat werd duidelijk toen het bedrijf van zijn ouders in 2005 failliet ging. Aangezien het een VOF was betekende dit ook persoonlijk helemaal opnieuw beginnen. Met een beetje spaargeld van Ruud en hulp van familie hebben ze toen een doorstart gemaakt en werkte ze samen als gezin aan een nieuwe toekomst.

Dat was een succes maar na een tijdje kwamen er opnieuw tegenslagen. Nadat eerst zijn moeder overleed en een paar jaar later plotseling ook zijn vader stond Ruud er alleen voor. Het was dat moment dat Ruud zich de vraag stelde:

Wat wil ik doen met mijn toekomst?
Zijn ouders hadden altijd, met veel plezier, gewerkt maar hadden beide hun pensioen niet gehaald. Het was belangrijk voor Ruud om te zorgen dat hij meer tijd had om te genieten voor zijn pensioen, en als het even mogelijk was, om zijn pensioen te vervroegen.

Het roer om

Het was in 2016 dat Ruud ging werken aan zijn nieuwe toekomst. De eerste stap was om te stoppen met de huidige onderneming. Het was een winkel met dagverse producten, waardoor je elke dag aanwezig moet zijn en alle energie die je er vandaag insteekt morgen niets meer waard is. Direct stoppen was niet mogelijk vanwege een huurcontract maar ook niet wenselijk omdat dan zijn inkomen direct zou wegvallen.

Aangezien hij op dat moment wel het geld had, maar niet de tijd om aan zijn toekomst te werken, is hij begonnen met investeren. Naarmate hij meer informatie zocht en vond bedacht hij zich dat hij ook anderen kon helpen. Daarom is hij eenPassiefInkomen gestart waar hij via zijn webiste, en later via Youtube, zijn informatie, kennis en ervaring deelt.

Uiteindelijk heeft hij eind 2018 zijn winkel gesloten en kon hij bij een ander bedrijf in loondienst voor 38 uur per week. Met de tijd die hij over had, omdat hij eerder 60+ uur per week werkte, kon hij verder werken aan eenPassiefInkomen. In 2019 is hij overgestapt naar een kantoorbaan om meer structuur en vrije tijd in het weekend te krijgen.

In het jaar daarop begon alle tijd die hij erin had geinvesteerd zich uit te betalen, waardoor hij eind 2020 in staat was om parttime te gaan werken. Begin 2021 is hij volledig gestopt met werken in loondienst en kan hij zich volledig richten op eenPassiefInkomen met wekelijks nieuwe content.